keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Makuja ja Marttailua



Hyvinhän siinä kävi. Suuri Marttojen voimainponnistus onnistui Senaatintorilla 14.9
Sää oli mitä oli, välillä paistoi ja välillä ripotteli vettä.
 Noin 15000 kävijää ei ole huono saavutus. Varsin kun suuri joukko toimijoista oli
vapaaehtoisia.
Suuri puutarhan ystävä Tarja Halonenkin vieraili torilla ja oli haastateltavana.
Paljon tapahtumia ja esittelyjä oli torilla. Itse olin Puutarhapisteessä. Ihan mukavaa
jutella kävijöiden kanssa. Uutta tietoakin tuli puolin ja toisin.

Yllä kuva Sienipisteestä. Mahtoi jännittää tuleeko niitä sieniä torille. Niin kuiva oli
alkukesä. Koko maan sienisato taisi jäädä tavallista heikommaksi.




Hyönteishotellit on nyt kovasti muodissa . Pisteessämme kerrottiin että Hotellin voi
perustaa myös vaikka wc-rullaan tai säilykepurkkiin. Toimii yhtä hyvin kuin hieno
tekele. Meillä mökillä ei ole ollut Hotellia mutta surinaa ja lentelyä sitäkin enemmän
kukissa ja muissa kasveissa. Johtuisiko vieressä olevasta niitystä vai mistä?




Vuoden vihannes Punajuuri on minulle ollut vähän kaksijakoinen juttu.
Lehdet ovat ohjeita pullollaan Punajuuresta mutta mutta......................
Etikkapunajuurista kyllä pidän ja uunijuureksissakin käy vaan            
                       en ole saanut makua kaikkiin sekoituksiin.. 

Nyt kun taas tämä syksyn Marttailu alkoi niin jouduin uuden eteen  
                        .Pj. oli leiponut iltaan Punajuurikakun suklaisen sellaisen. 
Se oli todella hyvää täytyy sanoa. Jaan ohjeen alla.



PUNAJUURI-SUKLAAKAKKU

  10 annosta ja 45 min 

2 dl raast.punajuurta
1 dl raast.omenaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
21/2 dl sokeria
1 prk maitorahkaa

Vuokaan 
2 tl öljyä

Kuorrutus (jos haluat)

1/2 dl vahvaa kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
n.6 rkl tomusokeria


Kuori ja raasta punajuuret ja omenat hienolla terällä
Sekoita vehnäjauhot,leivinjauho ja vaniljasokeri kaakaojauhe 
keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Sekoita jauhot ja muut ainekset
sekaan
Jos käytät irtopohjavuokaa (20-22cm) niin vuoraa se leivinpaperilla.
Voitele seinät ja pohja. Ylimääräinen paperi kannattaa leikata
ulkopuolelta pois.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n.35min. Kypsyyttä
voi tarkkailla välillä.
Anna jäähtyä ja irrota vuoan reunat jos käytit irtopohjavuokaa.
Nosta kakku vadille.

Sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada kaukun päälle.


Hyvää usko pois!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti