perjantai 31. toukokuuta 2019

Raparperin ihanaan aikaan



Tänä keväänä Raparperi yllätti upealla kasvullaan . Päätin pitkästä aikaa pakastaa jokusen
rasian talven varalle. Ensimmäisistä varsista on aina tehtävä keitto. Sitten seuraa piirakka joko
uudella ohjeella tai vanhalla hyväksi havaitulla.Tänä vuonna tehtiin vanhalla ohjeella.

Raparperipiirakka

2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1 dl maitoa tai hedelmämehua

Pinnalle 3 dl raparperin paloja jotka käytin pikaisesti pannulla
Fariinisokerin kera

Sitten vain munat ja sokerit sekaisin . Lisätään kuivat ainekset ja lopuksi nesteet.
Sekoitetaan hyvin.
Taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Päälle Raparperin palaset .Uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi.
Hyvää sellaisenaan. Herkkua jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.



Muitakin ilon aiheita on puutarhassamme. Jokunen vuosi sitten Lumipalloheisi puskat
tekivät kuolemaa.Leikkasin rohkeasti puskat alas. Nyt ovat kukkaa täynnä ja entisessä
loistossaan.

Vuohenjuuri tuo kevään ensimmäisiä kukkijoita lopettelee kukintaansa. Jännä juttu . Kolmeen
kertaan olen alut tuonut. Aina on hävinnyt talven aikana.
Nyt samat kukat jo toisena keväänä ilahduttavat .Toivottavasti pysyvät penkissä.

Tyräkki on ihana kevään kukka kauniisti puskassa. Miten uskaltaisin jakaa sen?
Mahtaako kuolla jos kosken ?
Kaunokaiset kukkivat myös ja tahtovat hyppiä pois penkistä johon ne aina kiltisti palautan.
Kukkii koko kesä on siitä kiitollinen.
Eli paljon vielä odotettavaa kukkatarhassa. Miten on talvi kohdellut .


1 kommentti:

  1. Kultatyräkki on yksi minun lempikasvejani. Rohkeasti vaan jakamaan, ei se siitä pahaa tykkää. Olen myös laajentanut tyräkkipenkkiäni latvapistokkaista.

    VastaaPoista